03:40 17 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov

  Amerika seje haos u svetu

  © Sputnik / Grigoriй Sыsoev
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 461

  Rusija i SAD treba da usvoje zajedničku izjavu o nedopustivosti nuklearnog konflikta, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na forumu „Primakovljeva čitanja“.

  „U političkom planu je principijelno važno da Rusija i SAD umire ceo ostali svet i usvoje zajedničku izjavu na višem nivou da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i zato je nedopustiv“, rekao je Lavrov.

  On je još jednom ponovio da SAD žele da unište režim kontrole nad naoružanjem, „seju haos“ u različitim regionima sveta.

  „Primere ne treba daleko tražiti — to je izlazak Vašingtona pod izmišljenim razlozima iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa, iz iranskog sporazuma, podsticanje napetosti u zoni Persijskog zaliva, pokušaji da se smeni zakonita vlast u Venecueli“, dodao je ministar.

  On je naglasio da Rusija očekuje odgovor od SAD na svoje predloge o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja.

  „Na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu predsednik Putin je ukazao na posledice koje mogu imati potpuni gubitak ograničenja u raketno-nuklearnoj sferi. Sve ruske inicijative u toj oblasti ostaju na snazi. Mi smo primetili spremnost Vašingtona na saradnju. Očekujemo konkretne akcije“, rekao je Lavrov.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga