18:07 30 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 053
  Pratite nas

  Američki senator Republikanske partije Džon Baraso predao je Kongresu na razmatranje nacrt zakona o sankcijama protiv gasovoda „Severni tok 2“.

  „Predsednik Tramp bio je u pravu kada je nedavno rekao da će Nemačka postati talac Rusije ako nastavi da radi sa ruskim gasovodom“, objasnio je senator svoj predlog.

  Prema mišljenju autora ovog nacrta zakona, sankcije će omogućiti članicama NATO-a da „izbegnu politički pritisak i manipulacije“ od strane Rusije.

  U dokumentu se takođe predlaže uvođenje restriktivnih mera protiv drugih ruskih gasovoda i ubrzanje isporuke američkog prirodnog tečnog gasa saveznicima Vašingtona u NATO-u.

  Ranije je američki predsednik Donald Tramp dozvolio korišćenje restriktivnih mera protiv učesnika ovog energetskog projekta, uz napomenu da „ljudi imaju pravo da rade ono što žele“. On je takođe kritikovao Nemačku zbog kupovine ruskog gasa. Prema njegovim rečima, Vašington „štiti“ Berlin od Moskve, pokušavajući da zaustavi izgradnju „Severnog toka 2“. Tramp je istakao da Rusija „dobija milijarde od Nemačke“ i, po njegovom mišljenju, kupovina američkog prirodnog tečnog gasa mogla bi biti „pravi izlaz“ iz nastale situacije.

  Tagovi:
  sankcije, Severni tok 2, Kongres SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga