11:05 11 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 034
  Pratite nas

  Prelazni nacionalni savet Libije saopštio je da su dva ruska državljanina i tri Libijca uhapšeni zbog pokušaja da utiču na predstojeće izbore u toj zemlji.

  Šef Odeljenja za krivične istrage pri glavnom tužiocu Libije Sadik el Sur je rekao da su Rusi doputovali u Libiju u martu, a da su uhapšeni u maju.

  „Dvojica Rusa i trojica Libijaca su uhapšeni zbog pokušaja da utiču na predstojeće izbore u zemlji. Imena se sada ne sećam, a prezime jednog od uhapšenih je Šugalej“, rekao je Sur.

  On je naveo da njegovo odeljenje zajedno s Obaveštajnom upravom Vlade nacionalne sloge u Tripoliju nastavlja istragu o tom slučaju

  Sur je dodao da su „Rusi bili u kontaktu s raznim stranama u Libiji, i da su se dva puta lično susreli sa Sejfom el Islamom Gadafijem“, sinom bivšeg lidera Libije Muamera el Gadafija.

  Ujedinjene nacije su na proleće ove godine predložile da se održe sveopšti izbori u Libiji, nakon kojih bi trebalo da budu formirani legitimni i opštepriznati organi vlasti.
  Ministarstvo inostranih poslova Rusije ranije je saopštilo da proverava informacije dobijene od niza zapadnih izvora da su u Tripoliju uhapšena dva ruska državljanina, kao i da nije dobilo zvanično obaveštenje o tome od libijske strane.

   

  Tagovi:
  ruski državljani, hapšenje, Libija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga