05:01 08 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 027
  Pratite nas

  Teroristi nastavljaju sa pokušajima da organizuju napade na vazduhoplovnu bazu „Hmejmim“ u Siriji, izjavio je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije general-pukovnik Sergej Rudskoj.

  „Teroristi ne prekidaju sa pokušajima da organizuju napade na vazduhoplovnu bazu ’Hmejmim‘. U tu svrhu koriste raketne višecevne sisteme i udarne bespilotne letelice“, objasnio je Rudskoj.

  Prema njegovim rečima — militanti su izveli pokušaje raketiranja ruskih objekata sa teritorije zone deeskalacije Idlib 17. i 21. jula ove godine. Sredstva protivvazdušne odbrane ruske vazduhoplovne baze odbila su ove napade.

  Rudskoj je dodao da su letovi avijacije ruskih vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji svedeni na minimum u okviru borbene obuke i dodatnog obaveštavanja, kao i da ruska vazduhoplovna baza „Hmejmim“ i logistički punkt ruskih oružanih snaga „Tartus“ rade normalno.

  „Grupa ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji sprovodi operativnu i borbenu obuku i nalazi se u borbenoj gotovosti za izvršavanje zadatka za borbu protiv terorizma. Avionski letovi su svedeni na minimum u okviru borbene obuke i dodatnog obaveštavanja o situaciji“, objasnio je Rudskoj.

  On je dodao da ruska avijacija u Siriji gađa samo unapred izviđane ciljeve, čiji su položaji više puta proveravani i svi napadi su precizni.

  Rudskoj je naveo da su odredi sastavljeni od 300 terorista 28. jula napali položaje sirijske vojske u oblastima naselja Kafer Jahud i Džalama, a napadi su odbijeni.

  „Obaveštajna služba zabeležila je tajno prebacivanje militanata u jugozapadnom delu zone deeskalacije Idlib i u toku su pripreme za ofanzivu“, istakao je Rudskoj.

  On je rekao i da je najmanje 500 terorista Hajat Tahrir el Šama predislocirano iz severnih delova provincije Idlib.

  Tagovi:
  teroristi, napad, baza Hmejmim, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga