10:15 15 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 391
  Pratite nas

  „Američko testiranje krstareće rakete kopnenog baziranja dovešće do nove trke u naoružanju i negativno će se odraziti na strukturu međunarodne bezbednosti“, saopštio je Geng Šuang, zvanični predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Kine.

  „Ove akcije SAD će dovesti do nove trke u naoružanju, do eskalacije vojne konfrontacije i izvršiće negativan uticaj na strukturu regionalne i međunarodne bezbednosti“, izjavio je Šuang na brifingu.

  Kineski diplomata je u testiranju nove krstareće rakete video glavni cilj Amerike.

  „Nije prošlo ni tri nedelje nakon izlaska SAD iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa, a Pentagon je objavio vest o testiranju raketa, koje su zabranjene tim sporazumom. To potvrđuje pravi cilj izlaska SAD iz sporazuma — ukidanje ograničenja za slobodan razvoj naprednih raketa i želja da dobiju jednostranu superiornost na vojnom planu“, rekao je Šuang.

  Amerika je testirala 18. avgusta konvencionalnu krstareću raketu kopnenog baziranja, dometa većeg od 500 kilometara, koja je do sada bila zabranjena Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

  Tagovi:
  Kina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga