20:13 29 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  42602
  Pratite nas

  Zapadni političari, koji kritikuju vlasti Hongkonga i podržavaju radikalne demonstrante, pokušavaju da stvore probleme Kini, ali ovde njihovi „trikovi“ neće uspeti, jer Peking neće dozvoliti intervencije iz inostranstva, rekao je Jang Guang, portparol Kancelarije za Hongkong i Makao.

  „Tokom poslednja tri meseca stalno smo slušali neodgovorne primedbe zapadnih političara, posebno iz SAD, o situaciji u Hongkongu. S obzirom da ih je bilo previše, neću ih sve nabrajati. Pažljivo sam proučio sve izjave i izveo uopšten zaključak. Bez obzira na to šta oni govore, smisao se ne menja i na kraju se mogu izvesti samo dva zaključka“, rekao je Jang Guang.

  Prema njegovim rečima — oni krajnje ozbiljno govore o glupostima i iskrivljuju činjenice i istinu, a za crno tvrde da je belo.

  „Kada policija strogo ispunjava svoje obaveze, odmah se čuju izjave da su postupci policije pogrešni i da su premašili dozvoljeno, a kada radikali krše zakon, oni odmah izražavaju saosećanje i razumevanje za njih. Drugo — uvek podržavaju malobrojne grupe radikala i podstiču ih, strahujući da će kod radikala nestati ratoborno raspoloženje i da će se uplašiti“, objasnio je Jang Guang.

  Prema njegovim rečima — sve njihove izjave u poslednjih tri meseca vrte se oko te dve ideje, a ukoliko bi u njihovoj zemlji došlo do nereda kao u Hongkongu, portparol smatra da se ne bi usudili da kažu tako nešto za svoju policiju.

  Takođe je istakao da se ti ljudi ne brinu za budućnost Hongkonga, nego samo žele da naprave probleme Kini.

  „Želio bih da upozorim tu gospodu sa Zapada — Hongkong je kineski i strano mešanje u poslove Hongkonga je apsolutno nedopustivo. Oni su već koristili te ’trikove‘ na drugim mestima, ostavljajući za sobom samo ljudsko stradanje, ali u Hongkongu i na kineskom tlu takvi trikovi neće uspeti. Sve su to uzaludni snovi, vreme je za buđenje“, rekao je Jang Guang.

  Tagovi:
  protesti, Zapad, Hongkong, Kina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga