18:39 04 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 1117
  Pratite nas

  U govoru povodom 18. godišnjice od terorističkog napada na SAD 11. septembra, lider terorističke organizacije Al Kaide Ajman el Zavahri pozvao je muslimane da napadnu ciljeve u SAD, Evropi, Izraelu i Rusiji.

  U video-snimku koji je objavila ta militantna grupa, El Zavahri (68) je kritikovao i „povratnike“ iz džihada, obraćajući se onima koji su u zatvoru promenili pogled na napad 11. septembra i koji sada smatraju da je taj napad neprihvatljiv zbog stradanja civila.

  „Ako želite da se džihad fokusira samo na vojne mete, američka vojska je prisutna širom sveta, od istoka do zapada. Vaše države su pune američkih baza, sa svim tim nevernicima i korupcijom koju šire“, rekao je u snimku El Zavahri, prenosi AP.

  Govor El Zavahrija je trajao 33 minuta i 28 sekundi, ali nema preciznih saznanja kada je snimljen. On je Egipćanin, a vođa Al Kaide postao je posle ubistva Osame bin Ladena 2011. godine, preneo je Tanjug.

  Pretpostavlja se da se skriva negde u pograničnim regionu između Avganistana i Pakistana, a prema izveštaju UN, on je lošeg zdravlja. U tom dokumentu se ne navode detalji o njegovom stanju.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga