01:41 15 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 330
  Pratite nas

  Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je nacije širom sveta da pooštre ekonomsku omču oko iranske ekonomije, rekavši da nijedna zemlja ne treba da podrži iransku „krvničku požudu“.

  „Sve zemlje imaju obavezu da deluju“, rekao je Tramp na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na kojem Srbiju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić.

  „Nijedna odgovorna vlada ne bi trebalo da subvencioniše iransku krvničku požudu. Sve dok se iransko grozno ponašanje nastavi, sankcije neće biti ukinute. One će biti pooštrene“, rekao je Tramp, preneo je Rojters.

  Američki predsednik je pozvao nacije širom sveta da prihvate nacionalizam i odbace globalizam, poručivši da mudri lideri stavljaju svoj narod i zemlje na prvo mesto.

  „Slobodni svet mora da prigrli svoje nacionalne temelje. Ne sme da pokuša da ih izbriše ili zameni. Budućnost ne pripada globalistima, budućnost pripada patriotama“, rekao je Tramp.

  Američki predsednik je oštro kritikovao kinesku trgovinsku praksu i izneo nadu da bi dve ekonomske supersile mogle da postignu dogovor o međusobnom trgovinskom sporu.

  „Oni su prihvatili ekonomski model koji zavisi od masivnih tržišnih barijera, velike državne subvencije, manipulacije valutom, prisilnih transfera tehnologije i krađe intelektualnog vlasništva i takođe, poslovnih tajni u velikom obimu“, rekao je Tramp.

  „Što se Amerike tiče, ti dani su gotovi“, istakao je on.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga