18:41 12 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1313
  Pratite nas

  Papa Franja osudio je danas zemlje proizvođače oružja da izazivaju ratove u svetu, a onda odbijaju da prime izbeglice koje beže od tih sukoba.

  "Ratovi pogađaju samo neke regione sveta, a oružja rata se proizvode i prodaju u drugim regionima, a onda oni koji ga proizvode ne žele da prime izbeglice, koje su nastale kao posledica ovih sukoba", rekao je papa Franja na Trgu Svetog Petra, gde se okupilo oko 40.000 vernika.

  On je, takođe, povodom obeležavanja Svetskog dana migranata i izbeglica, otkrio veliku statuu na Trgu Svetog Petra koja pokazuje desetine migranata i izbeglica, pripadnika različitih vera iz različitih istorijskih perioda, preneo je Tanjug.

  Papa je tokom današnje mise, kojoj su prisustvovali brojni imigranti i grupe koje im pomažu, rekao da svet postaje sve više "elitistički i okrutan prema onima koji su isključeni" i poručio da je dužnost hrišćana da brinu o svima koji su ostavljeni u "odbačenoj kulturi", koja se ukorenjuje u društvu, prenosi Rojters.

  Papa Franja često se sukobljavao oko migracione politike sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i antimigrantskim političarima u Evropi.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga