11:12 18 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 921
  Pratite nas

  Niz naselja sirijskih provincija Alep, Raka i Hasaka objavila su o ponovnom uspostavljanju suvereniteta Sirije na svojoj teritoriji, zbog nesposobnosti samoproglašene Autonomne uprave severoistočnih područja da zaštiti stanovništvo i reši humanitarne probleme, rekao je načelnik Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana general-major Aleksej Bakin.

  On je dodao da zbog turske vojne operacije i humanitarne krize na severoistoku Sirije, Centar za pomirenje i Vlada zemlje primaju apele stanovništva koje traži pomoć.

  Samoproglašena Autonomna uprava severoistočnih regiona, nakon što nije dobila podršku Sjedinjenih Američkih Država i drugih zapadnih zemalja, nije uspela da preduzme ikakve efikasne mere zaštite stanovništva i rešavanja humanitarnih problema.

  „S tim u vezi su lokalni organi samouprave naselja u okruzima Manbidž provincije Alep, Tapka u provinciji Raka, Kamišli i Hasaka u provinciji Hasaka, najavili potpuno vraćanje suvereniteta Sirijske Arapske Republike na svojoj teritoriji“, rekao je Bakin.

  Ruski general je, takođe, dodao da su u drugim naseljima na istoku Sirije, u provincijama Dejr el Zor i Raka, predstavnici plemenskih saveza Agejdat, Bu Šaban, Al Bukemal i Albuhasan održali demonstracije protiv strane agresije i terorizma i uputili apele Centru za pomirenje zaraćenih strana za pomoć u ponovnom uspostavljanju legitimne vlasti Sirije.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga