02:35 08 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 301
  Pratite nas

  Sirijska vojska stigla je do granice sa Turskom nakon povlačenja arapsko-kurdskih jedinica Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u skladu sa sporazumima, prenosi sirijska državna televizija.

  „Vojska je stigla na granicu severoistočno od Ras el Ajna nakon što je ušla u desetine sela i naselja“, javila je televizija „Ihbarija“.

  Ranije su Sirijske demokratske snage saopštile o konačnom povlačenju boraca sa granice, a njih su zamenili sirijski graničari. Jedinice SDF-a biće raspoređene na novim položajima daleko od sirijsko-turske granice kako bi se izbeglo krvoproliće. Sirijske državne televizije „Sirija TV“ i „Ihbarija“ potvrdile su povlačenje pripadnika SDF-a i teškog naoružanja na 32 kilometra od granice Sirije sa Turskom.

  Rusija i Turska su 22. oktobra potpisale memorandum o razumevanju u deset tačaka, između ostalog, o ulasku jedinica ruske vojne policije i sirijske pogranične službe na sirijsku stranu granice sa Turskom izvan zone operacije „Izvor mira“.

  Oni će pomagati u povlačenju kurdskih odreda i njihovog naoružanja na 30 kilometara od sirijsko-turske granice, koja bi trebalo da se završi za 150 časova. Od tog trenutka će početi zajednička rusko-turska patrola u dubinu od deset kilometara od granice prema zapadu i istočno od područja turske vojne operacije, osim grada Kamišli.

  Tagovi:
  povlačenje vojske, granica, Turska, sirijska vojska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga