11:26 30 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Turska vojna operacija „Izvor mira“ u Siriji (157)
  0 413
  Pratite nas

  Ruske i turske vojno-policijske snage prvi put su zajednički patrolirale duž sirijsko-turske granice, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

  „Zajedničke patrolne snage ruske vojne policije i pogranične službe Turske obavile su prvi zajednički obilazak sirijsko-turske granice. Prva zajednička patrola prošla je maršrutom dugačkom više od 110 kilometara zapadno od carinskog prelaza Derbesija, obuhvativši poluprečnik od šest kilometara od sirijsko-turske granice“, navedeno je u saopštenju.

  Ministarstvo je dodalo da je za obilazak cele deonice bilo potrebno oko četiri sata i naglasilo da je patrola proverila situaciju u nekoliko većih naselja.

  Kako je saopšteno, u sastavu patrole su oklopni automobili „tigar“ i „tajfun“ ruske vojne policije i oklopni automobili „kirpi“ turske pogranične službe — ukupno devet jedinica vojne tehnike. Kolonu štiti i oklopni transporter BTR-82 ruske vojne policije.

  Rusija i Turska su 22. oktobra potpisale memorandum o razumevanju od 10 tačaka, o uvođenju odreda ruske vojne policije i sirijske pogranične službe na sirijsku stranu granice s Turskom, izvan oblasti zone turske vojne operacije „Izvor mira“.

  Ruska vojna policija i sirijski graničari će pomagati u povlačenju kurdskih odreda i njihovog naoružanja na 30 kilometara od sirijsko-turske granice.

  Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je 29. oktobra saopštio da je povlačenje Kurda završeno pre roka.

  Tema:
  Turska vojna operacija „Izvor mira“ u Siriji (157)
  Tagovi:
  Turska, patrola, Sirija, ruska vojna policija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga