10:09 05 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  31052
  Pratite nas

  Policija Hongkonga bi mogla upotrebiti bojevu municiju protiv demonstranata, javlja televizija RTNK, pozivajući se na policiju.

  Predstavnik policije Luis Lau je snimio obraćanje u kojem je izjavio da su demonstranti bacali na policiju Molotovljeve koktele, gađali ih strelama, pa čak i pokušavali da ih pregaze. On je obećao da će, ako se nasilje nad policijom ne prekine, policija moći da upotrebi minimalnu silu protiv demonstranata, uključujući i bojevu municiju.

  Lau je rekao da su nepoznate osobe pokušale da zgaze grupu policajaca. Jedan od njih je morao da puca, nakon čega se vozilo okrenulo i otišlo.

  Ranije su radikalno raspoloženi antivladini demonstranti u Hongkongu zapalili most koji povezuje studentski grad Tehničkog fakulteta sa stanicom metroa. Tom prilikom su se čule mnogobrojne eksplozije. Policija je upotrebila suzavac, kako bi rasterala učesnike nereda, a tom prilikom je jedan policajac bio pogođen strelom.

  Demonstranti su odbijali da se povuku, iako su kamioni sa vodenim topovima, u pokušaju da se približe demonstrantima, prelazili preko cigli koje su oni postavili.

  Tagovi:
  Policija, Hongkong
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga