15:04 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Prevrat u Boliviji (44)
  0 37
  Pratite nas

  Partija pristalica Eva Moralesa „Pokret ka socijalizmu“ (MAS) saopštila je da će na narednim izborima predložiti nove kandidate na mesto predsednika i potpredsednika, umesto Moralesa i Garsije, kao i da neće predlagati svoje kandidate za članove Višeg izbornog suda, koji u Boliviji ima funkciju centralne izborne komisije.

  „Pokret za socijalizam“ će imati druge kandidate za predsednika i potpredsednika. Mi ćemo ih pobediti (političke protivnike, desne snage Bolivije) u Višem izbornom sudu, čiji sastav će oni sami izabrati ili predložiti“, izjavio je poslanik MAS-a Henri Kabrera u intervjuu kanalu „Unitel“.

  Predsednik Rusije Vladimir Putin na konferenciji za medije nakon samita BRIKS-a
  © Sputnik / Alekseй Družinin

  On nije naveo konkretna imena iz redova partije, ali je rekao da su se nakon odlaska Moralesa pojavili novi lideri koji će zameniti predsednika i potpredsednika koji su podneli ostavku.

  Poslanik je dodao da partija neće predlagati sopstvene kandidate za članove Višeg izbornog suda i da je sigurna u pobedu.

  Datum održavanja novih izbora još nije određen. Evo Morales i drugi visoki zvaničnici podneli su ostavke 10. novembra, pod pritiskom nakon višenedeljnih demonstracija, a formirana je privremena Vlada, na čelu sa Žanjin Anjes.

  Tema:
  Prevrat u Boliviji (44)
  Tagovi:
  Evo Morales, Bolivija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga