04:47 28 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 062
  Pratite nas

  Sjedinjene Američke Države privremeno će prebaciti u Evropu 20.000 vojnika zbog učešća u vojnim vežbama, uključujući i velike vojne vežbe „Zaštitnik Evrope 2020“, koje će se održati na proleće sledeće godine, rekao je brigadni general Šon Barnabi.

  „Prebacićemo 20.000 američkih vojnika iz SAD u Evropu. Rasporedićemo ih po evropskim zemljama zbog učešća u manjim vojnim vežbama. To je najbrojnije razmeštanje američkih vojnika u Evropi za poslednjih 25 godina“, rekao je američki general.

  Barnabi je, između ostalih, spomenuo vojne vežbe „Brzi odgovor“, „Saveznički duh“, „Dinamični front“ i druge. Prema njegovim rečima, prebacivanje vojske će se sprovesti u periodu od februara do aprila 2020. godine.

  „Naravno, kada se te vojne vežbe završe, američki vojnici će biti vraćeni u svoje baze u SAD što je pre moguće“, tvrdi general.

  Takođe je naglasio da vojne vežbe nisu usmerene protiv neke određene zemlje, već je njihov cilj da razviju interakciju i logistiku na raznim nivoima, kao i da se usmere na „stratešku spremnost“.

  Američki vojnici, zajedno sa tehnikom, krenuće iz luka četiri američke države i stići će u šest evropskih zemalja, odakle će raznim transportnim sredstvima biti prebačeni u mesta gde se održavaju vojne vežbe, navodi se na sajtu vojnih vežbi.

  U vojnim vežbama „Zaštitnik Evrope 2020“ učestvovaće oko 37.000 vojnika iz raznih država. Samo američki vojnici planiraju da uključe oko 13.000 jedinica vojne tehnike.

  Tagovi:
  Evropa, vojska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga