10:22 24 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 38
  Pratite nas

  Papa Franja poručio je vernicima da Bog voli sve, pa čak i najgore od nas.

  Praćen pesmom hora, papa Franja je u podnožju oltara bezilike Svetog Petra u Vatikanu otkrio statuu prizora rođenja Isusa. Rekao je da je rođenje Isusa podsetnik na bezuslovnu božju ljubav, prenosi AP.

  Istovremeno je pozvao vernike da dozvole sebi da ih Isus preobrati svojom „ludom ljubavlju“ i da prestanu da pokušavaju da promene druge.

  „Ne čekajmo da naši susedi budu dobri pre nego što mi učinimo nešto dobro za njih, da crkva bude savršena da bismo je voleli, da nas drugi poštuju pre nego što mi poštujemo njih. Počnimo sa sobom“, istakao je papa.

  Papa Franja često naglašava „lično preobraćanje“ u svom reformskom papinstvu, verujući da istinske reforme ne mogu da budu nametnute s vrha, već prepoznate iznutra. On odbacuje stavove pojedinih sveštenika koji nisu zadovoljni njegovim progresivnim otvaranjem prema pripadnicima LGBT zajednice, razvedenima i ljudima sa margine.

  Ti kritičari su otvorenih ruku dočekali skandale u vezi sa zlostavljanjem i finansijama, koji su pogodili papinstvo 83-godišnjeg jezuitskog pape, preneo je Tanjug.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga