12:08 23 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  2393
  Pratite nas

  Teslina naučna fondacija (TNF) je u saradnji sa Generalnim konzulatom Srbije u Njujorku, u srcu Menhetna, osmi put, održala konferenciju pod nazivom „U duhu Tesle“.

  Specijalni gosti ovogodišnje konferencije bili su dr Branimir Jovanović, dugogodišnji bivši direktor Muzeja Nikola Tesla u Beogradu, jedan od najvećih poznavalaca Teslinog lika i dela, i Moše Mana, američki biznismen rodom iz Izraela, koji već više od 35 godina razvija posao u oblasti dokumentacione tehnologije, medija i zabave.

  Teslina naučna fondacija iz Filadelfije ih je obojicu nagradila medaljama Teslinog naroda.

  Konferencija o Tesli 8. put na Menhetnu
  © Foto : Marina Bulatović
  Konferencija o Tesli 8. put na Menhetnu

  Slikarka iz Los Anđelesa Sara Radovanović dobitnik je nagrade za najbolje delo na temu „Tesle u prethodnoj godini“, a ilustrator Rene Mej (Rainie May) za najbolju ilustraciju u istom periodu.

  Dobitnici nagrade „U Duhu Tesle“ (Tesla Spirit Avord) za 2019. godinu su poznata glumica Katarina Radivojević, direktor obrazovanja Tesline naučne fondacije Ešli Redfern, novinar i publicista iz Kanade Marina Bulatović, producent Sava Sajko (za dokumentarni film o Tesli i Pupinu) i glumica i TV lice iz Njujorka Lana Ašanin.

  Tom prilikom predstavile su se brojne Tesla organizacije i pojedinci koji su uradili nešto značajno u domenu promocije Teslinog života i dela.

  Između ostalog prikazan je i odlomak iz romana „Nina od Arabije“ o Tesli i Mark Tvenu koji čita glumac Nenad Nenadović.

  Tagovi:
  nagrade, Tesla
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga