23:29 29 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 050
  Pratite nas

  Pedesetak terorista pokušalo je da napadne položaje vladinih snaga u Alepu, što je prvi pokušaj ofanzive od oslobođenja grada, navodi se u saopštenju ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

  „Odred militanata od 50 ljudi, uz podršku četiri kamiona sa teškim mitraljezima, napao je 22. januara položaje vladinih trupa u gradu Alepu iz dva pravca: Rašidin 1 i Baliramun. Napad je podržan minobacačkom vatrom. Ovaj napad je prvi pokušaj napada banditskih formacija na položaje vladinih snaga koje brane grad od trenutka njegovog oslobađanja od terorista“, navodi se u saopštenju.

  Naglašava se i da je napad odbijen.

  „Odredi su pretrpeli gubitke: sedam terorista je likvidirano, a devet ranjeno. Među vojnicima oružanih snaga Sirije dve osobe su poginule, a četiri ranjene“, dodaje se u saopštenju.

  Situacija u Idlibu

  U saopštenju ruskog Centra navodi se i da je u napadu terorista na jugoistočni deo zone deeskalacije Idlib poginulo blizu 40 sirijskih vojnika, a da je tokom odbijanja napada likvidirano oko 50 terorista.

  Militanti, kojih je bilo oko 450, uz podršku 54 pikapa sa teškim mitraljezima, tri tenka i tri oklopna borbena pešadijska vozila, kao i četiri džihadmobila, uveče 22. januara napali su jedinice sirijske vojske iz dva pravca.

  „U ofanzivi ilegalnih oružanih grupa, sirijske vladine snage likvidirale su do 50 militanata, a ranile 90. Među snagama sirijske vlade poginulo je 40 ljudi, a 80 je ranjeno“, navodi se u saopštenju.

  Takođe se ističe da vladine snage nastavljaju da se bore na jugu naselja Džardžanaz i zapadnog predgrađa Krartija.

  Tagovi:
  Idlib, napad, Alep, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga