20:32 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1128
  Pratite nas

  Vašingtonu je neophodan dijalog sa Moskvom o razvoju naredne klase sporazuma u sferi kontrole naoružanja, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.

  „Treba da uzmemo u obzir da je Rusija nuklearna sila, s obzirom na to da počinjemo da se pripremamo za pregovore o zaključivanju nove generacije sporazuma o kontroli naoružanja i obezbeđivanju sigurnosti u Evropi i svetu“, istakao je Pompeo nakon razgovora sa šefom britanske diplomatije Dominikom Rabom.

  On je istakao da Amerikanci „pokušavaju da pronađu sfere u kojima mogu da sarađuju sa Rusima“.

  „Pokušavamo da pronađemo oblasti gde bismo mogli da sarađujemo s Rusijom. Ranije sam sarađivao sa svojim ruskim kolegama iz obaveštajne sfere i u borbi protiv terorizma. Učinjen je odličan posao, iako su mogućnosti za saradnju u toj oblasti sada prilično ograničene“, rekao je Pompeo.

  Glavna pretnja današnjice

  Američki državni sekretar je, takođe, rekao da je najveća pretnja današnjice — Komunistička partija Kine.

  „Iako i dalje moramo biti na oprezu kada je reč o terorizmu, Komunistička partija Kine predstavlja glavnu pretnju današnjice“, istakao je on.

  Ministarstvo inostranih poslova Kine je ranije negodovalo zbog izjava Pompea o opasnostima koje prete zapadnom svetu od Komunističke partije Kine, naglasivši da je reč o „ideološkim predrasudama i mišljenju koje potiče iz epohe Hladnog rata“.

  Tagovi:
  Komunistička partija Kine, sporazum, nuklearna sila, sastanak, Majk Pompeo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga