06:17 29 Mart 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 240
  Pratite nas

  Bivši generalni sekretar Arapske lige i bivši ministar spoljnih poslova Egipta Amr Musa izjavio je da će se povratak Sirije u Ligu desiti vrlo brzo.

  Musa je na marginama foruma Valdaj izjavio za Sputnjik da će se Sirija, kao arapska zemlja, u naskorijoj budućnosti vratiti na svoje mesto u Arapskoj ligi.

  On je, pri tome, posebno naglasio značaj rada Lige.

  „Arapska liga i dalje ima veoma značajnu ulogu u regionu. Iako govorimo o potrebi razvijanja novog regionalnog i međuarapskog sistema saradnje, sada moramo delovati u okviru Arapske lige, jer je Arapska liga trenutno jedina platforma za dijalog između arapskih zemalja“, objasnio je on.

  Govoreći o ulozi Arapske lige u rešavanju regionalnih problema, bivši ministar je dodao da Arapska liga može igrati ključnu ulogu u rešavanju kriza u koje su uvučene arapske države, kao direktan posrednik, ili kao partner drugih velikih spoljnih aktera zainteresovanih za rešavanje kriza u regionu.

  Međunarodni forum Valdaj se deveti put održava u Moskvi. Tema foruma je „Bliski istok u vreme promena: Ka arhitekturi nove stabilnosti“.

  Tagovi:
  Sirija, Arapska liga
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga