17:09 26 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 32
  Pratite nas

  Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel najavio je danas da će održati zajednički „telefonski razgovor“ s liderima EU o koordinisanju odgovora na epidemiju koronavirusa.

  Najava o „telefonskom samitu“ lidera EU došla je neposredno pošto je Savet EU uveo nove preventivne mere koje uključuju smanjenje broja sastanaka, obustavu poseta i ograničavanje broja ljudi koji prisustvuju radu Saveta EU u Briselu.

  Zbog daljeg širenja korona virusa Savet EU je obavestio države članice da se od danas uvode nove preventivne mere.

  „U Savetu i njegovim radnim telima smanjiće se broj sastanaka. Odluku o tome koji će se sastanci održati donosiće Predsedništvo“, navodi se u saopštenju Saveta.

  Dodaje se da se ograničava broj članova delegacija koje učestvuju na sastancima, kao i da se otkazuju sve grupne posete i sastanci koji nisu od ključne važnosti.

  Savet EU je ažurirao popis područja na koja se odnosi ograničenje putovanja za osoblje generalnog sekretarijat, preneo je Tanjug.

  „Ovakve mere se uvode s obzirom da je virus prisutan u većini zemlja članica, uključujući Belgiju (u kojoj je sedište EU)“, navode u Savetu, preneo je Tanjug.

  Dodaje se da će po potrebi biti uvedene i dodatne mere.

  Evropski parlament takođe je ograničio broj sastanka i ukinuo posete zgradama Evropskog parlamenta.

  Zbog širenja koronavirusa, zasedanje Evropskog parlamenta planirano za Strazbur održaće se u Briselu.

  Tagovi:
  telefon, samit, mere, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga