02:21 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  2018
  Pratite nas

  Predsednik Filipina Rodrigo Duterte upozorio je građane da će narediti policiji i vojsci da ubiju svakoga „ko stvara nevolje“ tokom karantina koji predstavlja preventivnu meru za zaustavljanje širenja virusa korona.

  „Neka ovo svima bude upozorenje ─ slušajte vladu, sada je najvažnije da u zemlji vlada red“, rekao je Duterte u obraćanju naciji koje je emitovano na televiziji, preneli su sinoć svetski mediji, javlja Tanjug.

  „Nemojte pokušavati da povredite zdravstvene radnike, lekare... jer je to ozbiljan zločin“, naglasio je Duterte i ozbiljno upozorio Filipince: „Moja naredba policiji i vojsci je da ako iko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi: pucajte u njih!“.

  U ovoj zemlji prijavljeno je 2.311 slučajeva zaraze, umrlo je skoro 100 ljudi, a, kako navode mediji, građani se okupljaju i ne poštuju izrečene mere zabrane kretanja zato što su gladni.

  Oni koji protestuju širom Filipina kažu da je to zato što nemaju posao, novac, nemaju šta da jedu, a država im ne obezbeđuje osnovne namirnice kako bi mogli da prežive.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Filipini, virus korona