02:42 04 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  124
  Pratite nas

  Departman za popravne ustanove i rehabilitaciju u američkoj državi Kaliforniji planira da prevremeno oslobodi do 3,5 hiljada zatvorenika u okviru mera borbe protiv širenja novog tipa virusa korona, piše u saopštenju za javnost ove službe.

  Prema saopštenju, doneta je odluka i o prekidu prijema zatvorenika iz okružnih zatvora, poseta, kao i boravka volontera i saradnika rehabilitacionih programa.

  „Naša glavna obaveza je da omogućimo bezbednost našim saradnicima, zatvorenicima, kao i ostalim ljudima u našim ustanovama i društvu u celini“, izjavio je sekretar ovog departmana Ralf Dijaz.

  Kako se precizira u saopštenju, ova odluka se ne odnosi na zatvorenike koji služe kaznu zbog nasilnih krivičnih dela, nezakonitih dela seksualnog karaktera, kao i porodičnog nasilja. Pored toga, navedenu mogućnost prevremenog oslobađanja imaće oni čiji rok boravka u zatvoru ističe u narednih 30 dana, a nakon toga i zatvorenici, čija kazna ističe za 60 dana.

  Prema podacima ove američke službe, od 30. marta je kod 22 saradnika i 4 zatvorenika otkriveno prisustvo Kovid-19.

  Kako svedoče podaci američkog univerziteta Džonsa Hopkinsa, u SAD je registrovano više od 188 hiljada obolelih od virusa korona, a umrlo je više od 3,8 hiljada ljudi.

  Podsetimo, u cilju sprečavanja širenja infekcije virusa korona, neke zemlje, kao što su Avganistan i Iran su već oslobodile zatvorenike iz svojih zatvora.

   

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Kalifornija, korona, zatvor, zatvorenici
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga