01:42 04 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 71
  Pratite nas

  Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će u Njujork biti prebačeno hiljadu vojnih eksperata – lekara i medicinskih tehničara, za borbu protiv epidemije virusa korona.

  Kako je rekao tokom brifinga u Beloj kući, hiljadu vojnih lekara i medicinskih tehničara biće upućeno u Njujork, jer je tamo jedna od najtežih situacija sa KOVID-19 u Sjedinjenim Američkim Državama.

  Tramp je istakao da će u grad i državu Njujork biti poslati respiratori. Trenutno se u skladištima nalazi oko 10 hiljada aparata za veštačko disanje.

  Američki predsednik uverio je Amerikance da će na hiljade vojnika priteći u pomoć. Među vojnicima će biti i lekari i medicinsko osoblje. Tramp je naglasio da će sledeća nedelja najverovatnije biti najteža za Sjedinjene Američke Države, jer zemlju „očekuje mnogo smrtnih slučajeva“.

  Prema poslednjim podacima, u državi Njujork broj žrtava virusa korona porastao je na 3,5 hiljada, a ukupan broj registrovanih slučajeva već je 114 hiljada.

  Ukupno je u Sjedinjenim Američim Državama zabeleženo 312 hiljada slučajeva zaraze virusom korona, a umrlo je gotovo 8,5 hiljada ljudi.

  Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 1,2 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 67 hiljada ljudi.

  Pročitajte još:

   

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Njujork, KOVID-19, Donald Tramp
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga