16:11 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  1234
  Pratite nas

  Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer upozorio je da bi virus korona mogao uzrokovati propast svetske ekonomije čiji oporavak će potrajati generacijama ako se ne preduzmu odgovarajuće mere.

  On je u tekstu objavljenom u Vol Strit Džurnal naveo da je Bela kuća napravila „solidan posao u izbegavanju neposredne katastrofe“, ali i da američka vlada mora raditi dugotrajno učinkovito kako bi pobedila opasnu bolest, ne samo da bi povratila poverenje svih Amerikanaca, nego i celoga sveta.

  „Kad završi pandemija virusa korona, ustanoviće se da su institucije mnogih zemalja doživele neuspehe. Nije bitno hoće li ta ocena biti objektivna ili ne. Realnost je da svet više nikada neće biti isti nakon korone“, piše Kisindžer, a prenosi portal Indeks.

  On je kazao i da Amerika mora brzo raditi na pronalasku leka, založiti se za obnovu svetske ekonomije i zaštititi „liberalni svetski poredak“.

  „SAD sam ne može pobediti virus, treba mu pomoć ostatka sveta“, rekao je Kisindžer.

  On je podsetio na finansijsku krizu 2008. godine te istakao da je trenutno stanje mnogo kompleksnije zbog toga što je virus uticao na globalnom nivou, zatvorene su škole, restorani i praktikuje se socijalna distanca.

  Ističe da je potrebno razviti posebne programe koji će pomoći popraviti štetu uzrokovanu globalnim karantinom.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  posledice, virus korona, Henri Kisindžer
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga