11:01 28 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 022
  Pratite nas

  Na Tajlandu je od virusa korone preminuo sudsko-medicinski veštak, koji je bio inficiran od preminule osobe – to je prvi u svetu zvanično potvrđen takav slučaj, piše „Dejli Mejl“.

  Zdravstvene organizacije pozvale su sudsko-medicinske veštake i patologe da poštuju mere predostrožnosti, jer još uvek nema potpunih informacija o putevima širenja virusa korona. Ističe se da se dezinfekcija, koja se sprovodi u operacijskim salama, može obaviti i na patološkim odeljenjima.

  Prema mišljenju stručnjaka, verovatnoća da je veštaka zarazio živi nosilac virusa je mala, jer je bio u stalnom kontaktu sa mrtvima. Ne postoje tačni podaci o broju leševa zaraženih virusom korona, jer se na njima ne obavljaju redovni pregledi.

  Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, pluća osoba preminulih od pneumonije, koja je izazvana novom vrstom virusa korona - mogu da predstavljaju opasnost ako se sa njima ne postupa pravilno tokom obdukcije. Takođe se tvrdi da virusi nakon smrti svojih nosilaca ne žive dugo.

  Na Tajlandu je, prema poslednjim podacima, 2.613 ljudi zaraženo virusom korona, a od početka epidemije registrovan je 41 smrtni slučaj.

  Širom sveta zabeleženo je više od 1.947.000 slučajeva Kovida-19. Preminulo je  više od 121.000 ljudi, a oporavilo se više od 446.000, prenosi sajt Vorldometers.

  Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.  

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  preminuli, leševi, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga