10:06 04 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 637
  Pratite nas

  U staračkom domu u Nju Džersiju policija je, nakon anonimne dojave, pronašla 17 tela preminulih.

  Policija u Nju Džersiju je prošle subote dobila anoniman poziv o tome da je u šupi pored jednog od najvećih državnih staračkih domova u toj američkoj državi - leš, prenosi Tanjug pisanje američkih medija.

  Kada je policija stigla, pored tog tela, tokom istrage na terenu, otkriveno je još 17 leševa, smeštenih unutar istog staračkog doma, u mrtvačnici, koja je po veličini bila predviđena za najviše četiri tela.

  Šef policije u Andoveru Erik C. Danijelson rekao je da su bili šokirani zbog broja leševa, koji su, inače, pronađeni u procesu raspadanja.

  Kako je navedeno, 17 leševa su zapravo deo od 68 nedavnih smrtnih slučajeva u Ustanovi za trajnu negu u toj američkoj državi, među kojima su bile i dve medicinske sestre.

  Od ukupnog broja preminulih, 26 je bilo zaraženo virusom korona.

  Za ostale, kako piše, uzrok smrti nije poznat.

  „Ali, ovo nije slučaj samo u staračkim domovima u Andoveru. Virus korona, koji je ušao u staračke domove u okolini Njujorka i u Njujorku, uzrokovao je zastrašujuću brzinu smrtnosti, ubijajući na hiljade ljudi smešteni u tim domovima”, pišu američki mediji.

  U domovima za stare Nju Džersiju zaraženo je ukupno 6.815 ljudi.

  Guverner Nju Džersija Filip D. Marfi izjavio je da će, nakon okončanja pandemije, morati ozbiljno da se pozabave pitanjem šta je krenulo naopako.

  „Jasno je da je sistem pokazao velike slabosti u praksi u domovima za stara lica“, kazao je Marfi komentarišući slučaj u staračkom domu gde su pronađeni leševi.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  starački dom, virus korona, Sjedinjene Američke Države
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga