11:17 23 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 614
  Pratite nas

  Neidentifikovani leteći objekti (NLO) na video-snimcima uglavnom imaju jako izobličenu formu, a piloti u stvarnosti vide sve drugačije. NLO zapravo mogu biti atmosferske pojave ili optička varka, smatra počasni ruski vojni pilot Vladimir Popov u vezi s video-snimcima koje je objavio američki Pentagon, a na kojima se, navodno, vide NLO.

  „Na video-snimcima se jako iskrivljeno prikazuje ono što se dešava, pa je moguće da su američki piloti, koji su posmatrali ’neidentifikovane pojave‘, sve videli drugačije. Oprema za snimanje uvek uskraćuje onaj deo informacije koju može da primi naš optički nerv. Gubitak informacione komponente je obično veoma veliki. Još jedna sposobnost mozga je da, po pravilu, kada je nešto nejasno, aktivira maštu da upotpuni sliku“, objasnio je ruski general.

  Popov je još objasnio da neidentifikovani leteći objekti na video-snimcima mogu biti atmosferske, radarske pojave ili optička varka, ali da se „takođe ne može isključiti da su to testiranja nove tehnike, o kojoj je još rano da govoriti, a piloti su slučajno dospeli u zonu testiranja i mogli su to da otkriju“.

  Ruski pilot je opisao kako je u praksi imao nekoliko slučajeva kada je trebalo pratiti neidentifikovane pojave.

  „Pre oko 25 godina moj tim pratio je neidentifikovani leteći objekat u regionu Lavova, blizu poljske granice i ja do danas ne mogu da kažem šta je to bilo. Događaji su se odigrali za vreme noćnog leta u teškim vremenskim uslovima, u oblacima, uz prateći odbljesak gradskih svetala. Nakon što smo podneli izveštaj, potpisali smo da je u pitanju poverljiva informacija koja se ne sme objavljivati, kako se, za svaki slučaj, ne bi širila panika, što tada nismo shvatili. Danas, nakon četvrt veka, pričam o tome po prvi put“, izjavio je Popov.

  NLO, vanzemaljci
  © CC0
  NLO, vanzemaljci

  Podsetimo, američki Pentagon je juče na svom sajtu objavio video-snimke na kojima su zabeležene „neidentifikovane pojave“. Prema podacima ove službe, jedan od tri objavljena video-snimka Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država, nastao je u novembru 2004. godine, a druga dva u januaru 2015. godine. Svi oni su 2007. i 2017. godine objavljeni na internetu bez sankcionisanja Pentagona, a američka Ratna mornarica potvrdila je da su u pitanju originalni snimci.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  video-snimak, ruski pilot, Pentagon, NLO
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga