19:52 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  3924
  Pratite nas

  Kineske vlasti smatraju da su američke biološke laboratorije na teritorijama pojedinih bivših sovjetskih država — opasne, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Gen Šuan.

  SAD su otvorile veliki broj bioloških laboratorija na teritoriji bivšeg Sovjetskog Saveza, što izaziva ozbiljnu zabrinutost kod stanovnika tih država i susednih zemalja“, rekao je portparol.

  Prema njegovim rečima, lokalna zajednica uporno insistira da se ti objekti zatvore.

  „Nadamo se da će američka strana zauzeti odgovoran stav i uzeti u obzir zvanično iskazanu zabrinutost svetske zajednice i preduzeti realne korake, kako bi otklonila takve strahove“, istakao je on.

  Diplomata je naglasio da Vašigton posebnu pažnju mora posvetiti pitanjima koja su direktno povezana sa zdravljem i dobrobiti stanovništva zemalja, u kojima se nalaze biološke laboratorije.

  Podsetimo, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da postoji mogućnost da se u američkim biološkim laboratorijama u inostranstvu razvijaju uzročnici opasnih bolesti.

  Ona je istakla da Moskva ne može ignorisati činjenicu da Amerikanci prave infrastrukturu sa opasnim biološkim potencijalom u blizini granica Rusije.

  Tagovi:
  Kina, Rusija, SAD, biolaboratorije, laboratorija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga