21:47 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  1170
  Pratite nas

  Pandemija virusa korona nije poštedela američku vojsku. Zaraženo je 6.754 vojnika, a infekcija je evidentirana kod marinaca u nekoliko baza u inostranstvu.  

  „Američka vojska spremna je za borbu i spremna da koristi svoj nuklearni arsenal ukoliko SAD budu u nekom velikom oružanom sukobu, uprkos izazovima“, rekao je Tim Rai, zapovednik američkog ratnog vazduhoplovstva.

  „Budite sigurni, preduzeli smo neophodne korake da bi bili sigurni, da su naši bombarderi i interkontinentalne balističke rakete spremne da krenu. Oni mogu da stignu do bilo kog cilja na planeti, u bilo kom trenutku. Mi smo u potpunosti spremni i korona virus nas neće omesti. Naše snage nastavljaju da održavaju izuzetno visok nivo spremnosti“, rekao je Tim Rai.

  Američko ratno vazduhoplovstva, sa poooštrenim merama je počelo još u januaru, kada je virus korona bio samo evidentiran u Kini.

  Da bi postigli punu borbenu gotovost, vazduhoplovne snage su morale da usvoje određene mere, odnosno „određeni stepeni izolacije“. Jedinice su podeljene u timove.

  „Plaćeni smo za obavljanje ove misije pod svim uslovima. Ne samo nekim, već i svi uslovima. Ovo je užasan splet okolnosti, ali moramo biti spremni da radimo ovaj posao u daleko gorim okolnostima“, dodao je američki komandant.

  Međutim, uprkos svim naporima da se obuzda virus, oko 6.754 vojnika je zaraženo. Virus se pojavio u nekoliko američkih baza. Vojska nije uvek mogla da otkrije izvor zaraze na nosaču aviona „Teodor Ruzvelt“.

  Pročitajte još: 

  Misterija: Desetkovana posada, nisu izlazili sa nosača aviona, a dobili koronu

  Američka flota više ne gospodari morima: Samo dva od 11 nosača aviona na bojevom dežurstvu

  I iranski brodovi dobili naredbu da pucaju na „američke teroriste“

   

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  američka komanda, Američka vojska, američka flota, američka baza
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga