23:45 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 164
  Pratite nas

  Mobilni operateri, stručnjaci i analitičari upozoravaju da bi moglo doći do odlaganja lansiranja 5G mreže, kao rezultat epidemije izazvane novim virusom korona. Ova upozorenja dolaze nakon objava tromesečnih zarada većih kompanija koje će učestvovati u implementaciji 5G mreža.

  Za sada je poznato da će se šira slika videti tek nakon finansijskih izveštaja iz juna. Ono što analitičari takođe ocenjuju kao pozitivno stanje, jeste da je razvoj 5G mreže u Sjedinjenim Američkim Državama brži i u boljem stanju u odnosu na Evropu.

  Da će doći do usporavanja implementacije 5G mreže upozoravao je i „Huavej“, koji radi na izgradnji ove mreže u Velikoj Britaniji, ali i drugim evropskim zemljama, piše portal „Verdž“.

  Oni su još u martu objavili da će biti problema, ali se tek sada vidi koje su razmere u pitanju. Primena 5G tehnologija odložena je u Portugaliji, Austriji, Španiji, Francuskoj i Češkoj, prenosi „PC pres“.

  I druge svetske kompanije ukazuju na to da će biti odlaganja. „Samsung“ je objavio da će se smanjiti finansijska ulaganja u ovu infrastrukturu, upravo zbog globalne epidemije. „Erikson“ i „Nokia“, dva od tri najveća provajdera, takođe, upozoravaju na zastoj.

  Oni smatraju da će vlade država preduzimati mere zbog kojih oni neće biti u mogućnosti da nastave planiranim ritmom fizičku implementaciju 5G mreža. Kina predstavlja suštu suprotnost od navedenih primera, jer se u njoj 5G mreža agresivno razvija i na njoj i država i privatan sektor rade intenzivno.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  koronavirus, virus korona, odlaganje, 5G mreža, 5G
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga