15:20 18 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  1103
  Pratite nas

  Smrt naučnika koji je istraživao virus korona i koji je ubijen u svom domu u Pitsburgu, i dalje je veoma upitna. Poslednji policijski izveštaj navodi da je reč o ljubavnom trouglu, ali pitanja se i dalje nižu.

  Bin Lju je pronađen sa višestrukim prostrelnim ranama glave, vrata i ekstremiteta. Njegov dom bio je u predgrađu mesta Ros Taunšip u Pitsburgu, gde je živeo sa suprugom. Istražitelji su to zločin brzo okarakterisali kao ishod svađe u ljubavnom trouglu, dugotrajnog spora koji je, očigledno, obuhvatio i Hao Gua.

  Hao Gu je 46-godišnji softverski inženjer i identifikovan je kao ubica. Prema izveštajima, nakon otvaranja vatre na profesora Ljuja, Hao Gu se ubio. I njega su pronašli mrtvog u automobilu parkiranom na samo 100 metara od mesta ubistva, prenosi portal „Vajo“.

  Navedeno je u policiji je da je reč o ubistvu i samoubistvu, ali istražitelji nisu dali dodatne detalje o tome kako su se njih dvojica znala.

  Profesor Bing Lju je radio na Medicinskom centru Univerziteta u Pitsburgu. Univerzitet je izdao saopštenje o njegovoj smrti.

  „Bing je bio na pragu značajnog otkrića koje se tiče ćelijskih mehanizama infekcija virusom SARS kov-2, kao i komplikacija bolesti koju izaziva ", navodi se u saopštenju.

  Policija je izjavila da ubistvo nema nikakve veze sa poslom koji je Lju obavljao na Univerzitetu.

  „Pitsburg post gazeta“, najveći medij u gradu, pisala je 4. maja da Bingovi susedi nisu čuli nikakve zvuke pucnjeva na dan njegove smrti, kao i da se formalni izveštaj medicinskog istražitelja o uzroku Ljujove smrti još čeka. Komšije su navele i da su Bing i njegova supruga bili prilično tihi, kao i da ih niko u komšiluku nije dobro poznavao.

  Pitanje koje se sada postavlja glasi: da li je zaista reč o ubistvu čije je koren ljubavnim trougao, ili je ishod neke zavere, navodi portal „Vajon“.

   

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  naučnik, Ubistvo, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga