01:43 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 378
  Pratite nas

  U memorandumu Pentagona koji je procureo u javnost, navedeno je da se najviši zvaničnici Ministarstva odbrane SAD spremaju za mogućnost da se vojska nosi sa pandemijom koronavirusa sve do 2021. godine.

  U memorandumu Pentagona je upozoreno na realnu mogućnost da vakcina protiv kovida 19 ne bude dostupna pre leta 2021. godine, prenosi RTS.

  „Pred nama je dug put, sa mogućnošću da korona virus ponovo ojača. Stoga, moramo usmeriti pažnju na ponovno pokretanje kritičnih misija, povećanje aktivnosti i neophodne pripreme za slučaj da se kovid 19 preporodi do kraja godine“, piše u tekstu.

  Zvaničnici Pentagona nisu potvrdili verodostojnost memoranduma, ali su naveli da vojska razvija planove za rad u vreme pandemije i da ti planovi liče na ovaj citirani, ali da nijedan od njih još nije usvojen.

  Planove još nije odobrio vrh Ministarstva odbrane SAD i nećemo nagađati šta bi moglo biti u konačnoj verziji“, rečeno je u Ministarstvu.

  U dokumentu se traže pojačano testiranje i registar zaraženih, kako bi se pratio razvoj situacije.

  „Sve indikacije pokazuju da ćemo tokom narednih meseci raditi u okruženju u kojem korona virus cirkuliše. Tako će biti sve dok ne dođe do masovne imunizacije“, navedeno je u dokumentu.

  Opisani su i planovi ponovnog pokretanja vojnih aktivnosti, uključujući vojne vežbe i kretanje oružanih snaga.

  Zvaničnici Ministarstva odbrane SAD su ranije izjavili da će korona virus biti prepreka vojsci sve dok vakcina ne bude dostupna, a ministar odbrane Mark Esper je istakao da se vojska priprema za „drugi talas epidemije, a možda i nešto više“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  virus korona, Pentagon
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga