20:38 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  1029
  Pratite nas

  Epidemija koronavirusne infekcije u Kini još uvek nije završena, izjavio je kineski premijer Li Kećang govoreći o radu vlade na godišnjem zasedanju Zakonodavne skupštine u Pekingu.

  „Zahvaljujući marljivom radu i samopožrtvovanju kineskog naroda postigli smo značajne strateške rezultate u odgovoru na kovid 19. Epidemija, međutim, još nije završena, a zadaci koji stoje pred nama u podsticanju razvoja su ogromni. Moramo da udvostručimo napore u cilju minimizacije gubitaka izazvanih virusom i da ispunimo zadatke koji se tiču socijalno-ekonomskog razvoja koji su planirani za ovu godinu“, izjavio je on.

  Kećang je dodao da je epidemija postala najbrže rastuća, najopsežnija i najsloženija vanredna situacija u javnom zdravstvu, s kojom se Kina ikada suočila.

  Podsetimo, kineski grad Vuhan je prvi grad u Kini u kojem je buknula epidemija. Stroge mere izolacije bile su uvedene od kraja januara. Vlasti su 19. marta objavile da u tom gradu više nema novih slučajeva zaraze na dnevnom nivou, a ograničenja su postepeno ukidana. U Vuhanu su 7. maja ukinuta poslednja ograničenja — deca su ponovo krenula u školu.

  Kineske vlasti su 29. marta zvanično objavile kraj epidemije u toj zemlji.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Li Kećang, epidemija, koronavirus, Kina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga