20:18 04 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Piše
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 241
  Pratite nas

  Gradonačelnik peruanskog gradića Tantara sakrio se od policije ni manje ni više nego u mrtvački kovčeg! Hajme Rolando Urbina Tores narušio je karantin, a kada je došla policija, nije mu palo ništa drugo napamet nego da se pravi mrtav. 

  ​Naime, po navođenju lokalne policije, Tores je sa prijateljima izašao da popije piće i time narušio i karantin i obaveznu fizičku distancu. Policija, koja je dobila dojavu, brzo je stigla na mesto gde se odigravala ova mala žurka. Gradonačelnik, za koga policija tvrdi da je bio pijan, brže-bolje je stavio masku, legao u kovčeg i probao da prođe kao još jedna žrtva kovida 19. 

  Prijatelji koji su bili sa Toresom u tom trenutku takođe su ušli u sanduke pripremljene za žrtve korone. Svi zajedno prebačeni su u najbližu stanicu policije

  Sam Tores se oglasio povodom skandala u peruanskim medijima: „U tom trenutku sam bio sa članom gradske vlade na mestu gde se prave sanduci da proverim veličinu, visinu i širinu. Učinilo mi se da je kovčeg jako mali i zato sam nesvesno legao. To nije imalo nikakve veze sa dolaskom policije”.

  Gradonačelnik dalje navodi da je netačno da je u tom trenutku bio pod dejstvom alkohola i da je uopšte pio. Ipak, njegova sledeća izjava ne podudara se sa prvom.

  „Nisam bio sa bilo kojim funkcionerom u vreme policijske intervencije. Bio sam sa još sve osobe iz grada i nismo imali ni flaše ni čaše. Jeli smo keks i hleb”. Tores dodaje da razume ponašanje policije u vreme pandemije, ali da nije u redu da zbog toga narušavaju njegov ugled i čast njegove porodice.  

  Događaj se odigrao 18. maja, a kada su slike policije gradonačelnika u kovčegu stigle do socijalnih mreža, pretvorio se u pravi skandal

  Peru je druga zemlja po broju žrtava u Latinskoj Americi sa više od 108 hiljada zaraženih i 3.148 mrtvih. 

  Pročitajte i:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  gradonačelnik, Peru, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga