05:26 23 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  2121
  Pratite nas

  Uzrok smrti Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je preminuo prilikom hapšenja u američkom gradu Mineapolisu, je srčani zastoj, zaključak je službenog patologa okruga Henepin nakon završne autopsije. Nalaz ove obdukcije u potpunoj je suprotnosti sa autopsijom koju je uradio patolog na zahtev porodice, čiji rezultati pokazuju da je preminuo od gušenja

  Dr Endrju Bejker, službeni patolog iz Mineapolisa, u izveštaju sa obdukcije, napisanom na 20 strana, navodi da je Flojdov vrat bio pritisnut kad je policajac Derek Šoven kleknuo kolenom na njegov vrat, ali se to ne spominje kao direktan uzrok smrti.

  U Bejkerovom izveštaju stoji da je Flojd imao masnice i posekotine na glavi, licu, ustima, ramenima, rukama i nogama, ali da nijedna od tih povreda nije bila smrtonosna.

  Kako stoji u izveštaju, Flojd je bio srčani bolesnik i bolovao je od visokog pritiska, te da je nedavno bio pozitivan na virus korona, ali bez indikacija da je to imalo bilo kakvu ulogu u njegovoj smrti.

  Prema toksikološkom nalazu, u krvi Džordža Flojda nađen je umeren nivo metamfetamina i fentanila, leka koji se koristi protiv bolova, ali i koji se zloupotrebljava kao droga i koji lako dovodi do predoziranja.

  Porodica Džordža Flojda angažovala je nezavisnog patologa, koji je zaključio da je pritisak kolena na Flojdov vrat doveo do prekida dotoka krvi do njegovog mozga, a težina na njegovim leđima onemogućila mu je disanje.

  Jedan od lekara koji su izvršili obdukciju rekao je da Flojd nije ranije imao zdravstvena oboljenja koja bi doprinela njegovoj smrti.


  Smrt Džordža Flojda izazvala je proteste širom Amerike, a njima se bavila emisija Svet sa Sputnjikom

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  obdukcija, Džordž Flojd
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga