06:36 13 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 509
  Pratite nas

  Sablasni zvuk počeo je da se širi američkim gradom San Franciskom posle obnove jednog od njegovih simbola, mosta Golden gejt.

  Žitelji San Franciska počeli su da dele na društvenim mrežama čudan i kako su opisali, sablasan zvuk koji se širi gradom, a mnogi su napisali da se čuje na udaljenosti od gotovo pet kilometara, prenosi „Lajvsajens“.

  ​Kako su naveli meštani, zvuk se širi iz pravca Zaliva San Francisko, te da je zabeležen posle radova na čuvenom mostu Golden gejt.

  Iz komunalnog servisa SF 311 naveli su da je verovatni razlog neobičnog zvuka postavljanje novih delova na biciklističkoj stazi mosta, pozivajući se na policiju.

  ​Nacionalni hidrometeorološki servis u San Francisku saopštio je da su zabeleženi jaki vetrovi u vreme kada se zvuk čuje.

  Lokalna stanica KQED prenela je da su delovi mosta postavljeni kao neophodan deo dugoročnih napora da se 83 godine star most učini aerodinamičnijim i da se osigura njegova strukturna jačina.

  Kako su dodali, slična mogućnost pojavljivanja neobičnog zvuka zabeležena je i tokom testiranja u vazdušnom tunelu, a kako su naveli meštani na društvenim mrežama, Golden gejt most pretvoren je u džinovski muzički instrument, možda i najveći na svetu.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga