11:20 25 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  21242
  Pratite nas

  Autorski članak Vladimira Putina o Drugom svetskom ratu prikazao je zapadnoj publici rusku stranu priče, sa kojom do sada nije bila upoznata, izjavio je glavni urednik američkog časopisa „Nešenal interest“ Džejkob Hajlbran, u kome je članak objavljen.

  „Članak će pokrenuti rasprave o izbijanju Drugog svetskog rata, a mi smo se nadali da ćemo objavljivanjem članka pokrenuti više diskusija o prošlosti i sadašnjosti. Mislim da te diskusije nisu gotove, a verovatno se nikad neće ni završiti. To izaziva novu rundu rasprava o tome ko je i šta je radio tridesetih godina prošlog veka. Članak podstiče ljude da ponovo misle o tome“, istakao je glavni urednik.

  Prema njegovim rečima, članak je predložila administracija predsednika Putina, a urednici su prihvatili da ga objave. On je dodao da je izbor njihovog časopisa za objavljivanje bio logičan.

  „Imamo nekoliko miliona jedinstvenih čitalaca nedeljno, tako da smo najčitaniji američki portal o spoljnoj politici. Postojimo od 1985. godine i mi smo jedan od glavnih medija spoljne politike. Obraćamo se obrazovanoj publici“, objasnio je Hajlbran.

  On je dodao da se časopis vodi principima stvarne politike.

  Putinov članak je objavljen u američkom časopisu 18. juna. Ruski predsednik je izneo svoje poglede na Drugi svetski rat, uzroke i shvatanje rata u savremenom svetu. Pozvao je partnere da očuvaju istinu o istoriji, zasnovanu na činjenicama, i da govore o prošlosti samokritično i nepristrasno. Ceo tekst autorskog članka ruskog predsednika možete pročitati na našem sajtu.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Nešenal interest, članak, Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga