22:40 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  41492
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin imaće vodeću ulogu u svetskom poretku nakon pandemije virusa korona, izjavio je ugledni japanski stručnjak za Rusiju, profesor Univerziteta Cukuba, politikolog Icuro Nakamura.

  Prema njegovim rečima, glavni zadatak Putina je da udruži Rusiju, SAD i Kinu.

  „Putin poziva na konsolidaciju svih zemalja sveta, koja je neophodna za konačnu pobedu nad virusom korona. U cilju toga, predložio je sastanak lidera pet zemalja (stalnih članica Saveta bezbednosti). Glavni Putinov cilj je udruživanje Rusije, Amerike i Kine. Predsednik Putin će povezati Ameriku i Kinu, koje su sada suprotstavljene. U Putinovim rukama je vodeća uloga u svetskom poretku 'posle korone'“, rekao je ekspert, komentarišući Putinov autorki članak o Drugom svetskom ratu.

  Putinov članak je objavljen u američkom časopisu 18. juna. Ruski predsednik je izneo svoje poglede na Drugi svetski rat, uzroke i shvatanje rata u savremenom svetu. Pozvao je partnere da očuvaju istinu o istoriji, zasnovanu na činjenicama, i da govore o prošlosti samokritično i nepristrasno. 
  Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov rekao je da je Stejt department zainteresovan za predlog Moskve da se održi samit „nuklearne petorke“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  SAD, članak, Japan, Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga