04:48 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  394
  Pratite nas

  Evropske vlade su priznale da ih je zatekla razmera krize u regionu i da neće skoro moći da prekinu pružanje pomoći biznisu, piše „Blumberg“.

  Bez obzira na postepeno ukidanje ograničenja koja su uvedena zbog pandemije Kovid-19, šire se programi podrške privredi kako bi se omogućilo da se sačuva 50 miliona radnih mesta. Osim toga, omogućeno je i odlaganje plaćanja poreza i kredita.

  Prema prognozama, ako se ne produže antikrizne mere, evropske državu očekuju veliki talas nezaposlenosti, što će dovesti pod znak pitanja preporod ekonomije. Prema mišljenju analitičara nemačke banke „Commerzbank AG“, Vlada treba da poštuje jasnu ravnotežu između smanjenja i očuvanja državne pomoći. Sve zavisi od toga kakav konkretni uticaj može imati na razvoj situacije.

  Još jedan razlog na koji treba obratiti pažnju – nova žarišta virusa korona. U nekim regionima Velike Britanije i Portugalije vlasti su morale da vrate ukinute mere.

  Međutim, Švedska je izvukla neočekivanu ekonomsku korist od izbegavanja karantina. Poslednja tri meseca kurs švedske krune u odnosu na evro je porasta sa 11,2 krune u martu, na 10,4 krune početkom jula.

  Tagovi:
  Evropa, kriza
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga