13:04 29 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  4054
  Pratite nas

  Američki Stejt department namerava da izdvoji do 350.000 dolara za realizaciju inicijativa u Rusiji, koje imaju za cilj da objasne stanovnicima zemlje specifičnosti američke kulture, istorije i politike, navodi se u dokumentu u koji je imala uvid televizija RT.

  Kako se navodi u dokumentu, za realizaciju projekata biće odgovorna ambasada SAD u Moskvi.

  Prva inicijativa predviđa uključivanje učenika ruskih škola u izučavanje istorije rusko-američkih odnosa. Pretpostavlja se da će grupe učenika raditi na formiranju obrazovnih projekata — sajtova, aplikacija i platformi, koje će biti „korisno informaciono sredstvo za dalje uključivanje šire publike u izučavanje zajedničke istorije“ dveju zemalja.

  Navodi se da inicijativa, čiji je budžet 50.000 dolara, predviđa promociju „šireg razumevanja istorije SAD, tolerancije, zajedničkih vrednosti i učenje engleskog jezika“.

  Druga inicijativa Stejt departmenta usmerena je na pružanje tehničke i logističke podrške američkom programu za specijalizovane stručnjake, čiji je cilj da razjasni specifičnosti američke kulture i spoljne politike.

  „Dobitnik granta biće odgovoran za logističku podršku ambasade, kao što je vizna podrška američkih stručnjaka, pregovori o isplatama, organizacija unutrašnjeg i međudržavnog prevoza, promocija događaja, obezbeđivanje obrazovnog i štampanog materijala, materijala za medije i društvene mreže“, navodi se u dokumentu.

  Dobitnici novčanih sredstava će imati zadatak da pronađu stručnjake iz SAD koji će biti u interakciji sa ruskom publikom, tako što će održavati lekcije, seminare ili konsultacije. Na realizaciju inicijative ambasada će izdvojiti 300.000 dolara.

  Prijavu mogu podneti državne i privatne nevladine organizacije osnovane u SAD.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  RT, Rusija, SAD, Stejt department
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga