07:22 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  56025
  Pratite nas

  Ministarstvo poljoprivrede Jute u sredu je najavilo da će započeti istragu nakon što su desetine stanovnika te američke savezne države dobile paketiće iz Kine koji sadrže neidentifikovano seme. Od tadasu stanovnici najmanje još pet saveznih država prijavili slične isporuke.

  Stanovnici Virdžinije, savezne države Vašington, Arizone, Indijane, Luizijane i Teksasa prijavili su da su primili male pakete iz Kine koji sadrže misteriozno seme, a vlasti su upozorile stanovništvo da ga ne sade i da prijave isporuke američkom Ministarstvu poljoprivrede.

  Smatra se da paketići imaju jednu karakteristiku koja ih definiše – pogrešno su označeni kao nakit.

  Vlasti Virdžinije upozorile su da bi seme moglo pripadati invazivnoj biljnoj vrsti za koju kažu da bi mogla uništiti okruženje i lokalne vrste biljaka i insekata i opustošti useve. Državni odsek za poljoprivredu i usluge potrošača pozvao je sve koji prime neželjeno seme da se jave Kancelariji za usluge biljne industrije.

  ​Ministarstvo poljoprivrede države Vašington izdalo je slično upozorenje navodeći da bi „neželjeno seme moglo biti invazivno“ i kao takvo moglo bi da „zarazi lokalne biljke i otruje stoku“.

  Korisnici Fejsbuka i Tvitera iz drugih država – Arizone, Teksasa i Indijane prijavili su da su primili slične paketiće.

  ​Izveštaji o misterioznom semenu u Americi došli su posle prošlonedeljnih izveštaja iz Velike Britanije gde su takođe stizali paketići sa semenom iz Kine koji su pogrešno označeni kao nakit i druge stvari.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  SAD, Kina, seme, biološki napad
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga