17:10 09 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  3262
  Pratite nas

  Vlada Estonije je počela da pojačava zaštitu granice sa Rusijom. Vlasti Talina planiraju da izgrade okolne i prilazne puteve, ograde i uspostave sistem za osmatranje.

  Pretpostavlja se, da će se za tri godine napraviti infrastruktura na delu granice dužine 23,5 kilometara – od Viruma, gde se spajaju granice Letonije, Rusije i Estonije do pograničnog punkta Luhama, piše Postimes.

  Trenutno je jedna desetina, od 136 km granice, opremljena specijalnim sredstvima za osmatranje. Veliki deo posla oko čuvanja granice obavljaju patrole, mada „ljudsko oko ne može da prati baš svaki metar granice.“

  Graničari baltičke republike su se umorili patrolirajući duž granice sa Rusijom.

  Koliko će sam Talin da potroši novca na novitete na granicama, za sada se ne zna.

  Podsećamo, Ukrajina već nekoliko godina pokušava da učvrsti svoju granicu prema Rusiji. U periodu dok je Arsenij Jacenjuk bio premijer Ukrajine napravljen je plan izgradnje „Evropskog zida“, koje su kasnije novinari nazvali „Zid Jacenjuka“. Prvobitno je bilo planirano 517 miliona dolara za njegovu izgradnju. Dužina rusko-ukrajinske granice je preko 2.000 kilometara, a Kijev je već potrošio 3,6 milijardi dolara za 13 kilometara.

  Moguće je, da će se Estonci bolje snaći u izgradnji svog zida.

  Tagovi:
  Estonija, ruska granica, granica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga