04:52 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  2021
  Pratite nas

  Ambasador Srbije u Libanu Emir Elfić ističe da su prvobitno postojale spekulacije da je velika eksplozija u Bejrutu posledica napada koji je izvršio Izrael.

  „Bio sam kod kuće sa svojom porodicom, spremao se da idem ka gradu kada sam imao nešto zakazano. U samom trenutku događaja niko nije znao šta se dešava, smatralo se da je došlo do terorističkog napada. Mediji su javili da se dogodila eksplozija u luci. Bila je toliko jaka da se osetila na Kipru“, naveo je Elfić za TV Prva.

  Kaže da je Ambasada u kontaktu sa svim građanima Srbije koji se nalaze u Bejrutu, ali među žrtvama i povređenima nema Srba. Proglašeno je i vanredno stanje na dve nedelje, ali samo za Bejrut, a vojska je preuzela kontrolu.

  „Vojska je preuzela kontrolu da bi se izvršile sve analize i istražilo šta se desilo“, rekao je ambasador.

  On je dodao da su prvobitno postojale spekulacije da je reč o napadu koji je izvršio Izrael pošto postoje povećane tenzije u odnosima s tom zemljom.

  Međutim, istakao je, ministar unutrašnjih poslova Libana odbacio je te spekulacije, kao i one da je došlo do sabotaže u postrojenju gde je uskladišten amonijum nitrat od 2014. godine.

  On je naveo da se pokazalo da nije bilo sabotaže, već da se radi o ljudskom nemaru, i istakao da je vlada donela odluku da se svi nadležni u luci stave u kući pritvor.

  Istraga je u toku, a zvanični izveštaji još nisu objavljeni, dodao je Elfić.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  eksplozija, Bejrut
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga