08:51 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 217
  Pratite nas

  Američki Senat jednoglasno je potvrdio zakon kojim se se zaposlenima u federalnim službama zaberanjuje da koriste aplikaciju Tik-tok na službenim elektronskim uređajima.

  Aplikacija je došla na nišan američkih vlasti pošto je Tik-tok u vlasništvu kineskog "Bajt densa". Kompanija ima rok do 15. septembra da proda popularnu aplikaciju za razmenu kratkih video-klipova "Majkrosoftu" ili da se suoči sa potpunom zabranom u SAD.

  I dok su u toku pregovori "Majkrosofta" i "Bajt densa", Tramp je u svojim željama otišao korak dalje – deo kolača želi i za državu.

  Prema kineskim zakonima iz 2017. godine, tamošnje komapnije imaju obavezu da da podrže i sarađuju sa obaveštajnom službom.

  Prošlog meseca Predstavnički dom glasao je za zabranu čime su ispunjeni uslovi da zakon stupi na snagu.

  Iz "Tik-toka" ranije su saopštili da njihov "najveći prioritet da promovišu sigurno okruženje koje čuva privatnost korisnika".

  Naveli su i da sarađuju sa stručnjacima iz američkog Ministarstva unutrašnje bezbednosti kako bi "sačuvali aplikaciju od stranog uticaja i mogućeg deljenja lažnih vesti o predstojećim predsedničkim izborima.

  Pročitajte još: 

  Tagovi:
  Senat
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga