03:53 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  1214
  Pratite nas

  Čak 35 odsto stanovnika SAD ne želi da primi vakcinu protiv virusa korona, čak i ako ona bude besplatna i ako je odobri američka Administracija za lekove, pokazalo je poslednje istraživanje Galupa o tome šta Amerikanci misle o vakcinaciji protiv korone.

  Istraživanje pokazuje da je mišljenje Amerikanaca o vakcini protiv virusa korona izrazito uslovljeno njihovim političkim stavovima. Među demokratama, čak 81 odsto želi da se vakciniše, dok je taj procenat među republikancima tek 47 odsto, a među nezavisnim glasačima 59.

  Najraspoloženiji za vakcinaciju su Amerikanci između 18 i 29 godina, budući da njih 76 odsto želi da je primi.

  Drugi na listi su stariji od 65 godina, među kojima 70 odsto želi da se vakciniše.

  U grupi od 30 do 49 godina, vakcinu želi da primi njih 64 odsto, dok u grupi od 50 do 64 godine, taj procenat je 59 odsto.

  Razlike su vidljive i među onima koji žive u gradovima i ruralnim područjima. Među stanovnicima gradova, 65 odsto želi da se vakciniše, kod onih koji žive u predgrađima taj procenat je 69 odsto. Kada su u pitanju stanovnici malih gradova, za vakcinaciju je 68 odsto, dok je kod onih koji žive u ruralnim područjima i na farmama 56 odsto raspoloženo da primi vakcinu protiv virusa korona.

  Istraživanje je rađeno na uzorku od 7.600 ispitanika, i ima marginu greške od dva odsto.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  istraživanje, Amerika, virus korona, vakcina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga