07:00 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 11311
  Pratite nas

  Kineski list „Global tajms“ upozorio je da će u slučaju rata na kinesko-indijskoj granici vojska Indije imati ozbiljnije gubitke, nego za vreme rata 1962. godine.

  „Ako Indija želi da konkuriše, treba da uzme u obzir da Kina ima više instrumenata i mogućnosti, nego ona. Ako Indija želi vojni sukob, Narodnooslobodilačka armija Kine će sigurno primorati indijsku vojsku da pretrpi mnogo ozbiljnije gubitke od onih iz 1962. godine“, navodi se u članku.

  „Global tajms“ piše da kineska vojska „ima dovoljno snage da zaštiti svaki pedalj zemlje“. Peking ne želi da provocira Indiju, ali neće dozvoliti ni da neko ulazi na teritoriju Kine. List je upozorio Indiju da „ne gaji iluziju povodom podrške Vašingtona“.

  SAD mogu podržati Indiju samo na rečima. Kako će to pomoći Indiji da zauzme kinesku teritoriju? U stvari, Amerikanci misle kako da sukobe Indiju i Kinu kako bi Indija postala korisniji pion u američkoj strategiju obuzdavanja Kine“, naglasio je list.

  Podsetimo, juče je Ministarstvo odbrane Indije saopštilo da je došlo do novog sukoba sa kineskom vojskom u pograničnom regionu Ladah.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga