16:02 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  422521
  Pratite nas

  Vlasti Irana tvrde da 95 procenata stanovništva čine šiitski muslimani, ipak samo 32 procenta stanovništva je svoju veroispovest tako okarakterisalo.

  Prema analizama nekomercijalne kompanije „Gamaan“, sa sedištem u Holandiji, broj muslimana koji je primio hrišćanstvo u Iranu se znatno povećao, saopštava izdanje „Si-Bi-En njuz“.

  „Gamaan“ je anketirala 52.000 Iranaca, od kojih 90 procenata živi u zemlji. Rezultati su pokazali, da jedan i po procenat stanovništva smatra sebe hrišćanima.

  Istraživači pretpostavljaju da u Iranu živi na stotine hiljada hrišćana, čiji se broj može lako povećati na milion.

  „Iranci se okreću od svoje vere i primaju hrišćanstvo kao novu veru“, izjavio je predstavnik televizije „Mohabat“ Majk Ansari u programu „Si-Bi-En hristian vorld njuz“.

  Prema njegovim rečima „jedan i po procenat hrišćana možda ne izgleda kao velika cifra, ali za zemlju koja je zatvorena i koja je progonila hrišćanstvo, ova brojka je značajan pokazatelj rasta vere u Hrista.

  „Iranci smatraju da je islam bankrotirao, okrenuli su leđa svojoj veri, svojoj institucionalnoj veri i sada traže odgovore na drugoj strani“, rekao je Ansari.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Iran, hrišćani, muslimani, vera
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga