06:49 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  0 132
  Pratite nas

  Tri američka senatora uputila su zahtev za povlačenje svih opasnih proizvoda sa "Amazona", pošto su se pojavile žalbe mušterija da su određeni bejsiks elektronski proizvodi eksplodirali.

  Vlasniku "Amazona" Džefu Bezosu, pismo s uputili senatori Ričard Blumental iz Konektikata, Robert Mendez iz Nju Džerzija i Ed Marki iz Masačusetsa nakon izveštaja Si-En-En-a koji je pokazao da su desetine Amazon bejsiks elektronskih proizvoda ostale u prodaji, uprkos žalbi mušterija da su se proizvodi topili, eksplodirali ili palili.

  U pismu je navedeno da je prodavac ignorisao ozbiljnu zabrinutost kupaca u vezi sa određenim elektronskim uređajima, dodavši da bi ovi proizvodi mogli da nastave da predstavljaju ozbiljnu pretnju potrošačima koji su već kupili proizvode sve dok ih ne povuku.

  Amazon nije direktno odgovorio na zabrinutost senatora, ali su iz ove kompanije rekli da im je „bezbednost na prvom mestu“ i da njihovi proizvodi ispunjavaju sve sigurnosne standarde.

  Iz kompanije su rekli i da preduzimaju brojne korake kako bi se uverili da su Amazon bejsiks proizvodi bezbedni i visokog kvaliteta. Ovi koraci uključuju odabir iskusnih proizvođača, praćenje povratnih informacija od kupaca i testiranje proizvoda kako bi se uverili da prolaze na testu bezbednosti i ispunjavaju standarde usaglašenosti pre nego što se nađu na tržištu, ali i nakon toga.

  „Želimo da mušterije kupuju sa poverenjem i da, ako su ikada zabrinuti, kontaktiraju naš korisnički servis i mi ćemo to istražiti“, napisala je ova kompanija.

  „Amazon mora odmah da obustavi prodaju opasnih i neispravnih Amazon bejsiks proizvoda, da ih povuče i da odmah obavesti mušterije o potencijalnim rizicima“, napisali su demokratski senatori u pismu.

  Dodali su i da nije dovoljno da jednostavno uklone veb-stranicu proizvoda, ostavljajući za sobom „mrtav“ URL i uklanjajući upozorenja potrošača sa vidika, prenosi portal „B92“.

  „Nema opravdanja da kupci ovih proizvoda ne budu odmah obavešteni o problemima sa sigurnošću proizvoda“, napisali su senatori.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  pošiljka, Amazon
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga