21:54 24 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Svet
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (716)
  0 3141
  Pratite nas

  Oružane snage Jermenije su prvog dana kontraofanzive azerbejdžanske vojske pretprele  velike gubitke – ima preko 550 poginulih i ranjenih, saopštilo je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane. Jermenska strana navodi da je tokom noći poginulo još 15 vojnika i da u jermenskim redovima poginulih ima ukupno 31.

  Kako se navodi, jermenska vojska je izgubila i 22 tenka i dugih oklopnih transportera, 15 protivavionskih raketnih kompleksa „Osa“, 18 bespilotnih letelica, artiljerijsko oružje, kao i više skladišta municije.

  U borbama u pravcu sela Tališ likvidiran je komandir desantne jedinice, poptukovnik Lernik Babajan, tvrde u Bakuu, dodajući da je njegova jedinica pretrpela teške gubitke.

  Kako se ističe, azerbejdžanska vojska je posle artiljerijskih i vazdušnih udara po položajima protivničke strane oko Tališa zauzela više važnih tačaka a protivnika primorala na povlačenje.

   

  „Izjave zvaničnika Ministarstva odbrane Jermenije o gubicima u redovima azerbejdžanske vojske ne odgovaraju realnosti“, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

  Kako se navodi, usled jake vatre koju je jermenska vojska otvorila na čitav niz sela u Nagorno-Karabahu ima žrtava među civilima, kao i ranjenih, a mnogi objekti civilne infrastrukture su uništeni.

  U Bakuu navode da su tokom kontranapada oslobodili čitav niz sela kao i da su pod svoju kontrolu stavili više kontrolnih punktova.

  Jermenska strana, međutom, navodi da je tokom noći poginulo još 15 vojnika i da u jermenskim redovima poginulih ima ukupno 31.

  Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan opovrgao je saopštenja azerbejdžanske strane o velikim gubicima jermenskih snaga u Karabahu.

  „Tokom noći nastavljene su borbe a naše oružane snage su ostvarile zavidne uspehe. Situacija nije mirna, borbe se nastavljaju i na nekim tačkama se vode praktično artiljerijski dueli. Informacije azerbejdžanske strane o gubicima naše vojske ne odgovaraju stvarnosti“, napisao je Ovanisjan.

  U Nagrono-Karabahu juče je došlo do eskalacije sukoba, a dve strane su se međusobno optuživale za pokretanje borbenih dejstava.

  Borbe su nastavljene i tokom noći i jutros.

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (716)
  Tagovi:
  gubici, sukobi, Jermenija, Azerbejdžan
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga